Ползи от Витамин Е за кожата

Снимка: архив

Бори се със стареенето и намалява бръчките

Витамин Е е мощен антиоксидант, който не само подпомага имунната система в нейните функции, но и играе съществена роля за състоянието на кожата. Той има много силни антиоксидантни свойства, които помагат на организма да се бори с оксидативния стрес, причинен от свободните радикали в тялото. Те са едни от причинителите на преждевременно стареене на клетките на кожата и целия организъм, от което произтичат редица потенциални състояния и заболявания.

Мощен антиоксидант

Свободните радикали увреждат клетките в цялото тяло. По отношение на кожата те предизвикват податливост на кожата към слънчевата светлина, която е известна с ускоряването на стареещите процеси в кожните клетки. Витамин Е допринася за забавяне на тези процеси и предотвратяване на щетите от тях, съобщава Аз жената. Някои храни са много богати на витамин Е и са естествени негови източници. Сред тях са бадемово, слънчогледово масло, слънчогледови семена, бадеми, авокадо, фъстъци, броколи, лешници. Пшеничените зародиши също доставят изобилие от витамин Е.

Витамин Е може да се използва и локално под формата на масло

Маслото с витамин Е може да се прилага локално върху кожата. То може да помогне на кожата да регенерира клетките си, намалява лющенето и сухотата, зачервяването, възпалението. Има прекрасни свойства против стареене и стимулира синтеза на колаген. Маслото с витамин Е може да предотврати слънчево изгаряне, ако се прилага предварително преди излагане на слънце. Неслучайно е една от съставките в редица слънцезащитни продукти. Има облекчаващи свойства и при силно зачервена атопична кожа.

Маска с витамин Е

Маслото от витамин Е може да се използва и като маска. Може да се смеси с бадемово масло, малко пресен сок от лимон, пасирано авокадо и мед. Маската се прилага 3 пъти седмично вечер за 30 минути. Има регенериращи, освежаващи, подхранващи и хидратиращи свойства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе