Все повече хора пазаруват хранителни стоки онлайн

Според Института по маркетинг на храните на САЩ, 20% от пазаруването на хранителни стоки ще се случва онлайн до 2025 г. Тази новина вероятно няма да изненада никого, който вече се е възползвал от удобството да купува любимите си храни чрез интернет.

Независимо дали става въпрос за услугата за домашна доставка на любимия супермаркет или от гиганти на дребно като Amazon, поръчването на хранителни стоки бързо се превръща в предпочитан избор за много хора по света.

Но защо онлайн пазаруването на продукти за дома става все по-популярно?

Повече хора имат достъп до технологии

След появата на смартфона, нашите преносими устройства ни дават силата да правим всичко, което искаме, където и да се намираме. А още по-важното е, че онлайн пазаруването ви позволява да намерите по-добри сделки, като сравнявате няколко магазини на един клик разстояние и то без никакъв ангажимент.

Според доклада на Института по маркетинг на храните, почти 40% от най-голямото поколение (иначе известно като поколението от Втората световна война или родените преди 1930 г.) наскоро са закупили онлайн стоки. Всъщност рекорден брой възрастни граждани вече са свързани с интернет, което прави шопингът в мрежата по-достъпен от всякога.

Тъй като „най-голямото поколение“ е по-вероятно да има проблеми с мобилността, което може да затрудни посещенията във физически магазини, онлайн пазаруването им предлага свободата да си купуват неща и да се обслужват сами, без да се налага да разчитат на болногледачи, приятели или членове на семейството.

Онлайн пазаруването е по-удобно

Често се твърди, че онлайн пазаруването на хранителни стоки не е успяло да започне, тъй като покупките на храна обикновено се основават на нуждите. Ако ни свърши млякото, например, искаме да можем да вземем нова бутилка от най-близкия супермаркет веднага, а не да чакаме удобно време за доставка през следващите няколко часове или дни.

Това вече не е така. И продуктите идват още в същия ден, много често и почти веднага!

Има и още предимства – приготвянето на храна у дома е тенденция, която става все по-популярна – и онлайн пазаруването може да го направи по-удобно от всякога. Това не само означава, че можем да запълваме празнотите в хладилниците си от уюта на собствените си домове, но също така помага на хората да избягват изкушенията на супермаркетите, в които често купуваме неща, от които всъщност нямаме нужда.

Все по-бърза доставка

Освен всичко друго, както вече казахме, се увеличават и уеб сайтовете, които предлагат все по-бърза доставка. Наистина много онлайн търговци предлагат доставка в същия ден за продукти, които не се развалят. Ако все още не сте пазарували хранителни продукти онлайн, можете да изпробвате това преживяване ето тук: https://www.foodpanda.bg/contents/grocery-delivery-sofia.

Онлайн пазаруването на хранителни стоки е по-достъпно, по-удобно и дори по-безопасно от посещението на магазин. Особено във времена на пандемия.

По-добър опит в пазаруването

Най-новите магазини за електронна търговия за онлайн пресни продукти са изключително лесни за ползване. Намирането на желаните хранителни стоки става почти неусетно в тези интуитивни мобилни приложения и уеб сайтове.

Комфорт

В свят, в който всичко може да се случи толкова лесно, колкото едно мигване на окото, защо някой не би искал да се възползва от лекотата, която идва с онлайн пазаруването на хранителни стоки? Получаването на това, което искате, както го искате и когато го искате е нещо, което се откроява като може би най-важното предимство на пазаруването на хранителни стоки онлайн.

Подобрена система за ценообразуване

Поради силната конкуренция в онлайн магазините за хранителни стоки, много оферти и намаления са на разположение за вас, когато имате нужда от тях. От празници до промоционални кампании – можете да пазарувате качествени продукти на невероятно ниска цена.

Огромен избор

С десетки, а в бъдеще и стотици, търговци и марки, продаващи онлайн, имате достъп до огромен избор и висок шанс за намиране на точно това, което отговаря на вашия вкус. Не е ли невероятно?

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе