РЗИ-Търговище установи нарушения в питейната вода в област Търговище

Здравните инспектори на РЗИ-Търговище са съставили три предписания и един акт за нарушения в качеството на питейната вода в областта.

  • с. Пролаз- не отговаря по показател “Колиформи“, при стойност и допуск на показателя 0/100 KOE/ml, резултат от изпитването 25/100 KOE/ml., “Ешерихия коли“, при стойност и допуск на показателя – 0/100 KOE/ml, резултат от изпитването – 6/100 KOE/ml.
  • с. Д. Новково- не отговаря по показател “Колиформи“, при стойност и допуск на показателя 0/100 KOE/ml, резултат от изпитването 10/100 KOE/ml.
  • с. Плъстина- чешма „Хюсеин бей” не отговаря по показател “Коли титър“, при стойност и допуск на показателя  > 30 KOE/ml, резултат от изпитването = 10 KOE/ml.

По систематичен и насочен здравен контрол са извършени общо 223 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 46 проверки са по текущ контрол, 46 са проверките по Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки и продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и 100 проверки в различни видове обществени обекти по спазване Заповедите на министъра свързани с контрола и спазване на противоепидемичните мерки, научаваме от Shumenonline.bg.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе