Две кражби на крупни суми пари разследват в Търговище

Две кражби разследват в РУ-Търговище, информират от полицията.

На 22.05.2021 г. за времето от 01,30 ч до 03,00 ч. неизвестен извършител е извършил в заведение в гр. Търговище кражба на сумата от 7500 лв. от оставено без надзор мъжко яке – собственост на мъж от гр. София. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

На 22.05.2021 г. около 11,40 ч. в магазин за продажба на дрехи втора употреба в гр. Търговище неизвестен извършител  е извършил кражба на портмоне от оставена без надзор дамска чанта – собственост на 53-годишна жена от същия град, със сумата от 30 лв. и дебитна карта. Със същата впоследствие са осъществени две нерегламентирани трансакции на стойност 1050 лв. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 и по чл. 249 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

От ОДМВР-Търговище отново напомнят на гражданите, че не е разумно записаният на хартия ПИН-код на дебитна или кредитна карта да бъде съхраняван заедно със самата нея, защото в случай на кражба или изгубване на платежния инструмент недобросъвестни лица могат да се възползват от това – както в конкретния случай.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе