Започна ремонт на над 7 км от пътя Търговище – Шумен

Започна ремонт на над 7 км от първокласния път I-4 Търговище – Шумен в участъка от пътен възел „Буховци“ в област Търговище до отбивката за с. Черенча при границата с област Шумен. Ремонтните дейности се изпълняват на малки участъци без спиране на движението, като трафикът се пропуска двупосочно поетапно в лентата, в която не се работи.

Първокласният път I-4  свързва  София и Варна. Участъкът, в който се работи, не е основно ремонтиран повече от 15 години и е в недобро състояние. Заради интензивния тежкотоварен трафик по настилката има множество пукнатини, неравности и слягания.

Ремонтът включва студено рециклиране и полагане на нова асфалтобетонова настилка, почистване, попълване и подновяване на банкети, почистване на крайпътната растителност и окопите. Отсечката ще е с подобрено отводняване, нови пътни знаци, ограничителни системи /мантинели/ и хоризонтална маркировка.

Изпълнител на строително-монтажните работи е дружеството „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Търговище.

Срокът за завършване на строително-монтажните работи е до края на септември 2022 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе