Започва нова процедура по набиране на преброители за Преброяване 2021

От днес, 25 май, започва повторно набиране на преброители за предстоящото през септември и октомври 2021 г. преброяване на населението.

Кандидатите трябва да са пълнолетни и да имат завършено средно образование. С предимство при подбора ще се ползват лица, заети в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти.

Документи за участие в процедурата се приемат до 10 юни в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, от 8.30 ч. до 17.00 ч. в работни дни. Кандидатите подават заявление и подписана автобиография по образец, както и съгласие за обработка на личните им данни. Прилагат се и документ, удостоверяващ IBAN, диплома за завършено образование и дигитална паспортна снимка.

Общинска преброителна комисия ще извърши подбора на кандидатите до края на месец юли.

В периода от 18 септември до 3 октомври 2021 г. преброителите ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя. При Преброяване 2021 населените места на територията на страната ще бъдат разделени на преброителни участъци, като всеки ще съдържа 100 – 120 жилища и 250 – 300 лица. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка в зависимост от преброените онлайн лица.

Заплащането е по вече определен ценоразпис. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лв., за преброено жилище – 1.00 лв., а за преброена сграда – 0.70 лв. От преброените онлайн домакинства преброителят ще трябва да получи специален код, генериран от информационната система, като за това ще получи 0.80 лв.

Подробна информация, както и образци на всички необходими документи са публикувани в уебсайтовете на Община Търговище и Преброяване 2021.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе