Възможно е временно затруднение на движението в Търговище утре във връзка с провеждане на „Мото рок фест“

Възможно е временно затруднение на движението в Търговище утре във връзка с провеждане на „Мото рок фест“.  За два часа следобед в съботния ден ще бъде създадена временна организация за движение по някои улици в областния град. Тъй като за участие в проявата, която ще се проведе на стадиона на Работническия спортен комплекс в гр. Търговище, се очакват да пристигнат голям брой водачи и пътници с мотоциклети и мотопеди, които ще се придвижват в група, се очакват временни затруднения в движението на МПС и пешеходци в гр. Търговище за времето от 14 до 16 часа на 29.05.2021 г., събота. И по-точно:

  • Ще бъде затруднено движението на МПС и пешеходци по първокласен път I-4/София-Варна/ – в участъците на кръстовището за гр. Разград, на кръговото кръстовище до бензиностанция “OMW” и кръстовището за влизане в гр. Търговище в кв. „Запад“
  • Ще бъде затруднено движението на МПС и пешеходци по цялото протежение на улица „Трети март“, на кръстовището на ул. „Трети март“ и бул. „Митрополит Андрей“/на „Стария бряст“/, на кръговото кръстовище на бул. „Митрополит Андрей“ и ул. „Сава Катрафилов“/банята/, кръстовището на бул. „Митрополит Андрей“ с бул. „Ал. Стамболийски“ , и кръстовището на бул. „Митрополит Андрей“ с ул. „Скопие“
  • Поради необходимостта от паркиране на голяма група МПС/мотоциклети и мотопеди/, пристигащи за проявата, за времето от 12 до 24 ч на 29.05.2021 г. се предвижда обособяването на временен паркинг за тях на булевард „Митрополит Андрей“- след жилищна кооперация N 85 до портала на бившия хлебозавод. Паркингът ще бъде обособен в платното за движение в посока бул. „29-ти януари“ от страната на спортното съоръжение, където ще бъде проявата. Този временен паркинг ще бъде обозначен с поставени прегради/парапети/.

В участъците от път I-4, както и по ония улици в града, където утре в следобедните часове се очаква засилен трафик на мотоциклети и мотопеди, ще има екипи от служители на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Търговище. Полицейските служители имат готовност да регулират и подпомагат движението, така че да не се създават задръствания и да бъдат избегнати рисковете от евентуален пътен инцидент. От полицията призовават в горепосочените часове и участъци водачите на МПС да проявят необходимата бдителност и да шофират с повишено внимание и безопасна скорост, а пешеходците да пресичат само на определените за това места и при разрешителен сигнал на светофарните уредби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе