При специализирана акция хванаха 3-ма младежи в Търговище с над 67 грама наркотици

68 грама наркотично вещество – синтетичен канабиноид, са установени и иззети в хода на проведена от 27 до 29.05.2021 г. на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. Това информират от полицията в областния град.

При проведени на 28.05.2021 г. процесуално-следствени действия в дома на 21-годишен мъж в гр. Търговище е намерена и иззета 65 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабиноид. На същия ден при извършена на улица в града полицейска проверка на 19-годишен младеж от с. Буховци, община Търговище, е установено, че  той държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,75 грама. При извършена полицейска проверка на 25-годишен мъж от гр. Търговище е установено, че той държи у себе си увита в домакинско фолио суха зелена тревиста маса с тегло 1,63 грама,която при направен полеви тест реагира положително на синтетичен канабиноид.

Тримата са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс. 21-годишният е известен на полицията с извършена от него кражба и с държане на наркотично вещество. По случая са образувани  три досъдебни производства – едно по чл. 354а, ал. 1, и две – по чл. 345, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе