Четирима водачи с алкохол и един под въздействието на наркотици са установени в областта по време на специализирана акция

219 водачи на МПС са проверени от контролните органи по пътищата на областта ни в хода на приключила вчера специализирана полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. Акцията бе проведена от 17 до 22 юни по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – ROADPOL, както у нас, така и на територията на всички страни от Европа. Причина за провеждането на операция като тази, е че пътно-транспортните произшествия, причинени от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, са със сериозен дял, а последствията от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.

По време на операцията бяха извършвани и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. В област Търговище са констатирани 6 случая на управление на МПС, което няма сключена такава застраховка. На водачите са съставени актове за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането. В хода й бе  установено още, че водач, управляващ лек автомобил в гр. Търговище под въздействието на наркотично вещество, също и държи у себе си такова. По време на осъществявания активен контрол по пътищата полицейските служители са установили и 3 извършени други престъпления.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе