Изтича срокът за първата вноска на местните данъци и такси

На 30 юни изтича срокът за плащане на първата вноска  от годишния данък върху недвижимите имоти и превозните средства, както и на таксата за битови отпадъци за 2021 г.

От отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище напомнят, че от 1 юли ще бъде начислявана лихва за просрочие върху неплатените суми.

Призоваваме гражданите да използват безкасов начин за плащане по банковата сметка на Община Търговище: IBAN: BG60UBBS80028413869000; БАНКА:      ОББ АД – клон Търговище. Единствено условие е да се отбележи код за вид плащане: Данък върху недвижимите имоти – 442100; Такса за битови отпадъци – 442400; Данък върху превозните средства – 442300.

Задълженията може да бъдат платени също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на отдел „Местни данъци и такси”. Работното им време е всеки делничен ден, от 8.30 до 17.00 часа. Сумите може да се платят и на касите на „Български пощи” ЕАД, чрез системите Изипей /Easypay/ или Ипей /ePay/ на интернет страница www.epay.bg.

Информация за размера на задълженията  може да се получи в отдел „Местни данъци и такси” в Община Търговище, както и на телефон 0601/68755. Справка може да се направи и в интернет страницата www.targovishte.bg, чрез издаден код за проверка от „Местни данъци и такси”.

Данъкът за превозните средства може да бъде проверен и чрез онлайн калкулатора, достъпен на адрес: https://cartax.uslugi.io/

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе