Обществено обсъждане на нова Наредба за обществените консултации организира Община Търговище

Община Търговище публикува проект на Наредба за провеждането на обществените консултации. Тя е разработена в рамките на проекта „Вход за граждани“, по който Общината работи съвместно с Форум Гражданско Участие, Български център за нестопанско право и Клуба на нестопанските организации в града ни.

В тази връзка местната администрация организира онлайн обществено обсъждане на проекта. То ще се проведе на 1 юли, от 17:15 ч. в платформата Zoom. За участие в онлайн събитието е необходима предварителна регистрация, която може да се направи тук.

Регистрационната форма ще изпълнява ролята на присъствен списък от проведената среща и информацията в нея следва да бъде попълнена на кирилица. Всички участници ще получат и e-mail с инструкции за инсталирането и ползването на платформата.

Обсъждането ще бъде излъчено на живо и във фейсбук страницата на Община Търговище.

Писмени предложения и становища по проекта на Наредба се приемат на e-mail: [email protected] или в Центъра за административно обслужване на Община Търговище до 22 юли.

Целта на Наредбата е да се регламентира и осигури отворен и ясен за гражданите процес на вземане на решения от местната власт, в резултат на което да се стигне до приемането на по-устойчиви и обществено признати решения и политики.

Проектът на Наредбата, заедно с мотивите към нея, са публикувани в сайта на администрация.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе