Хванаха двама шофьори, пияни зад волана в областта

Двама водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол, са установени по пътищата на областта за горепосочения период от време. Това информират от полицията в областта.

При извършена на 26.06.2021 г. в 02,50 ч. полицейска проверка в с. Драгановец, община Търговище, е установено, че правоспособен 47-годишен водач от същото село управлява собствения си лек автомобил „Сеат Толедо“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,68 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Водачът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

При извършена на 27.06.2021 г. около 9,15 ч. полицейска проверка в община Попово – на път II-51, е установено, че 58-годишен правоспособен водач от с. Миладиновци, община Търговище, управлява в посока гр. Бяла лек автомобил „Нисан Алмера“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,33 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер‘. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе