Със спартакиада на утрешния ден в Търговище ще бъде отбелязан професионалния празник на служителите на МВР

Със спартакиада, включваща две състезателни дисциплини – стрелба с боен пистолет и турнир по тенис на маса, ще бъде отбелязан тази година в ОДМВР-Търговище 5 юли – професионалния празник на служителите на МВР. На тази дата се навършват 142 години от деня, в който през 1879 година с Указ N 1 на княз Александър Батемберг е създадено Министерството на вътрешните дела.

Турнирът по тенис на маса започва в 9 часа на  2.07.2021 г. в залата за този спорт до стадион „Неделчо Камов“ в гр. Търговище. В надпреварата ще се включат отбори на ОДМВР-Търговище, РУ-Търговище, РДПБЗН и на Областно звено“Охрана-Търговище“ към Министерството на правосъдието. Всеки отбор ще се състои от по трима състезатели. Ще се играе по съвременна европейска система – всеки срещу всеки отбор до 3 победи. Класирането е само отборно, индивидуално класиране няма да има.

В  9,30 ч утре ще бъде даден стартът на състезанието по стрелба с голямокалибрен пистолет за служители на МВР, който ще се проведе на откритото стрелбище на областната дирекция в с. Разбойна, община Търговище. Ще участват отбори на трите районни управления в състава на дирекцията и на РДПБЗН-Търговище. Всеки отбор се състои от по двама участници. Отборите ще се състезават на динамична стрелба – 6 изстрела по 4 мишени. Класирането е индивидуално и отборно.

След приключване на състезателните дисциплини ст. комисар Мариан Михайлов, впд директор на ОДМВР-Търговище, ще връчи награди на победителите и на техните подгласници.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе