С турнири по тенис на маса и стрелба с боен пистолет полицаи и пожарникари от Търговище отбелязваха 142-та годишнина от създаване на МВР

Състезатели от 3 отбора застанаха на огневия рубеж на стрелбището на ОДМВР-Търговище в с. Разбойна, за да премерят точност и умения в традиционния турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет за служители на МВР. Отборите се състезаваха на динамична стрелба – 6 изстрела по 4 мишени. Всеки отбор се състоеше от по двама служители.

В отборната надпревара се наложиха състезателите на РУ-Омуртаг в състав Нурай Ниязиев и Танер Юмеров, с резултат от 134 т. Второто място остана за сборен отбор, състоящ се от Свилен Бонев от Оперативния център при РДПБЗН-Търговище, и Борислава Райчева от отдел „Разследване“ в областната дирекция, която бе единствената дама-участник в турнира.Те постигнаха сбор от 86 т. Трети с резултат 74 т. е отборът на РУ-Попово, за който се състезаваха Николай Христов и Пламен Балабанов. Четвърти в надпреварата е отборът на РУ-Търговище в състав Денислав Николов и Николай Савов. Младият служител в сектор „Криминална полиция“ на РУ-Търговище Денислав Николов, който бе дебютант в турнира, успя да се наложи над всички в индивидуалната надпревара, където спечели първото място с резултат 88 т. Втори индивидуално е Свилен Бонев от РДПБЗН-Търговище, със 79 т., а трети с резултат 75 т.е Нурай Ниязиев от РУ-Омуртаг.

Не по-малко разгорещена и оспорвана бе надпреварата в край тенис-масите в залата по този вид спорт до игрище„Неделчо Камов“ в гр. Търговище. Там сили премериха 5 отбора – на РДПБЗН-Търговище, на ОДМВР-Търговище, на РУ-Търговище, на РСПБЗН-Търговище, и на Областно звено „Охрана“ към Министерството на правосъдието. Класирането бе само отборно. Победител в турнира стана отборът на РДБПЗН-Търговище с водач директора на дирекцията комисар Стефан Стефанов. Освен него за отбора-победител играха Борислав Борисов и Росен Кишишев. На второ място остана отборът на ОЗ“Охрана“, а трети са представителите на РУ-Търговище.

След приключване на състезанията  ст. комисар Мариан Михайлов, впд директор на ОДМВР-Търговище, поздрави с професионалния празник всички участници, и връчи отличия на победителите и на техните подгласници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе