Хванаха трима пияни зад волана през уикенда в Търговищко

Трима водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 помила, са установени от контролните органи по пътищата на област Търговище за горепосочения период от време.

При извършена на 30.07.2021 г. около 23 ч полицейска проверка на ул. „Цар Освободител“ в гр. Търговище е установено, че правоспособен 33-годишен водач от същия град управлява собствения си лек автомобил „Ауди А6“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,92 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Водачът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена около 01,40 ч на 1.08.2021 г. в гр. Попово полицейска проверка е установено, че правоспособен 48-годишен водач от същия град управлява по ул.“Панайот Хитов“ лек автомобил „Сузуки Витара“ с великотърновска регистрация – собственост на мъж от гр. В. Търново, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,52 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена около 21,35 ч на 31.07.2021 г. полицейска проверка в с. Руец, община Търговище, е установено, че 39-годишен правоспособен водач от същото село управлява по ул. „Петър Къдрев“ собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,32 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе