27-годишен от Търговище е в ареста заради грабеж и заплаха с пистолет в игрална зала

След проведени активни оперативно-издирвателни служители на РУ Шумен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Шумен установиха 27-годишен мъж от град Търговище извършил грабеж в град Шумен. За инцидента информират от полицията.

На 13.06.2021 г. в ОДМВР-Шумен беше получен сигнал, че на същия ден около 06:00 часа в игрална зала на бул. „Симеон Велики“ в град Шумен е влязъл мъж, който е заплашил с пистолет работещия в обекта и отнел сумата от 350 лева. На място е извършен оглед от разследващ полицай и експерт-криминалист. За работа по случая веднага е сформиран екип от криминалисти от РУ-Шумен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Шумен. В хода на проведените оперативно-издирвателни действие е установено, че най-вероятно съпричастен към грабежа е 27-годишен мъж от град Търговище, който не е криминално проявен.

На 18.08.2021 г. е задържан за срок до 24 часа в РУ Шумен. При извършените процесуално-следствени действия са иззети вещи, относими към деянието. На 19.08.2021 г. е привлечен като обвиняем и с постановление на прокурор от Районна прокуратура Шумен е задържан за срок до 72 часа и приведен в РС „Изпълнения на наказанията“ – Шумен. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура Шумен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе