В Търговище ще се проведе демонстративно учение за реагиране при пътнотранспортно произшествие

Във връзка с изпълнението на Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата на област Търговище за 2021 г., Областна администрация – Търговище организира съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие, което ще се проведе в четвъртък, 26.08.2021 г., на територията на гр. Търговище. Темата на събитието е „Осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие с участието на МПС за обществен превоз на пътници, тежкотоварно МПС и лек автомобил, като вследствие на произшествието има голям брой пострадали, на които трябва да се окаже помощ“.

Учението ще се проведе на бул. „Проф. Никола Маринов“ (изхода от гр. Търговище в посока гр. Варна) от 10:00 часа до 11:00 часа. В тази връзка за посочения времеви интервал в участъка няма да бъде допускано преминаването на всички видове превозни средства.

Основната цел на мероприятието е създаване на ефективна организация за координация и взаимодействие между компетентните органи за реагиране при ПТП с пострадали, както и поддържане на устойчиви връзки за оперативно уведомяване и обмен на информация помежду тях. Очаква се по този начин да се постигне повишаване капацитета на органите на изпълнителната власт за обезпечаване на кризисния мениджмънт за справяне с последствията от настъпило ПТП чрез установяване на приоритетите за реагиране; формиране на информационния поток, вътре в органите за управление и към обществеността; управление, координация и контрол на съставните части на Единната спасителна система /ЕСС/.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе