Продължават ремонтите на градската инфраструктура в Търговище

дължават ремонтите на улици, тротоари, паркови и квартални пространства в Търговище.

От 23 предвидени за ремонт улици в града през тази година, вече ремонтирани са 9, а в момента се работи по други 6. Обновени са и 2 км от пътя между селата Разбойна и Стража. Готова е отсечка от общинската пътна мрежа от близо километър на входа на квартал Бряг, в посока от Търговище. Предстои да започнат ремонти и на основни улици в селата Голямо Соколово, Лиляк, Подгорица, Буховци, Преселец, Надарево и Дългач.

На територията на град Търговище се реновират и тротоари. Общинското предприятие „Флора“ обнови над 600 кв. м настилки на ул. „Паисий“, в участъка от кръстовището й с ул. „Георги Бенковски“ до светофарите на бул. „Митрополит Андрей“. БКС в момента работи на ул. „Първи май“, където се ремонтират общо 1100 кв. м тротоари от двете страни на улицата.

Продължават дейностите по обновяването и на парк „Юкя“. След асфалтирането на алеите, което бе извършено от БКС, предстои „Флора“ да започне ремонт на съществуващата детска площадка там, както и изграждането на нова. В парка зад бившата механа „Роден кът“ пък в близките дни ще бъде монтирана и чешмичка.

Избран е изпълнител за благоустрояването на квартала в района на ул. „Скопие“. Предстои сключване на договори за строителен и авторски надзор по проекта, след което ще се премине и към ремонтните дейности.

Припомняме, че в началото на годината Община Търговище публикува и онлайн карта на планираните и изпълнявани в момента ремонти в града, която се обновява периодично. Тя е достъпна на адрес: shorturl.at/cBCH8.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе