Наградиха ученици от Търговищко, отличени в две национални олимпиади

В навечерието на новата учебна 2021/2022 година началникът на РУО – Търговище госпожа Елка Станчева връчи грамоти и награди на ученици от областта, отлично представили се на националните олимпиади по география и икономика и история и цивилизации през изминалата учебната година.  Отличията, получени през лятната ваканция, бяха връчени днес (09.09.2021 г.) на официална церемония в присъствието на техните преподаватели.

„Безспорно Вие имате потенциал, но благодарение и на подкрепата и мотивацията от Вашите учители постигате високи резултати и отличия“, заяви при награждаването началникът на РУО-Търговище.

Грамоти и предметни награди получиха общо 5 ученици и 2 учители от област Търговище.

За отличното си представяне в Националната олимпиада по история и цивилизации с успех 6.00 във възрастова група VII клас медал, грамота и предметна награда получи Никола Киров от Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. За постигнати високи резултати в двете национални олимпиади е наградена Сандра Радева от същото училище.

Грамота от Националната олимпиада по география и икономика получи и Фюсин Асанова от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище. Награди за първо и второ място от областния кръг на олимпиадата бяха връчени на Зекие Мустафова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево и Маноел Геров от Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище.

Ръководителите на учениците г-жа Царина Куюмджиева от Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище, г-жа Росица Станкова от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище и г-жа Димитринка Минева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево бяха отличени с грамоти от националните комисии на олимпиадите и от РУО-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе