Задържаха двама пияни зад волана, единият и без книжка

Двама водачи на МПС, единият от които-неправоспособен, са задържани за срок до 24 ч за шофиране след употреба на алкохол.

При извършена на 29.10.2021г .около 16,30 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че неправоспособен 32-годишен водач от с. Славяново, община Попово, управлява по ул. „Асен Златарев“ лек автомобил „Ягуар“ с бургаска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,58 промила, установено по надлежния ред.

При извършена на 30.10.2021 г. около 03,30 ч полицейска проверка в гр. Омуртаг е установено, че правоспособен 28-годишен водач от с. Беломорци, община Омуртаг, управлява по ул. „Търновска“ лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост на друг мъж от с. Беломорци, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,29 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

И двамата водачи са отказали кръвна проба за химическо изследване. Задържани са на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 за срок до 24 ч, съответно в РУ-Попово и РУ-Омуртаг. По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на двете районни управления.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе