61-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофата между два камиона край Омуртаг

На 14.12.2021 г. около 8,10 ч на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път I-4/София-Варна/ в община Омуртаг – км 202+200, с участието на два товарни автомобила/влекачи/. Правоспособен 61-годишен водач от гр. Шумен, управлявайки в посока гр. Варна-гр. София влекач „Ивеко Магeрус“ с варненска регистрация – фирмена собственост, с прикачено полуремарке, при мокра пътна настилка е изгубил контрол над управлението. Управляваното от него МПС е навлязло в лентата за насрещно движение и се е блъснало в правомерно движещ се в тази пътна лента друг влекач – „Скания“ с великотърновска регистрация-фирмена собственост, също с полуремарке, движещ се в посока гр. София-гр. Варна, и управляван от 40- годишен правоспособен водач от гр. Велико Търново.

Два камиона се удариха на пътя между Търговище и Омуртаг, движението е отбито през обходен маршрут

В резултат на пътния инцидент водачът на влекача „Ивеко“ е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна травма и други наранявания, с опасност за живота му. На водача на другия влекач е взета проба на надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна. На пострадалия водач е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „б“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Тъй като единият от влекачите вследствие удара е аварирал, заставайки напречно на пътното платно, до изтеглянето му с помощта на специализирана техника движението на МПС в участъка бе пренасочвано по обходни маршрути, като се регулираше от екипи на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Търговище и на РУ-Омуртаг.

Ограничават движението край Омуртаг, за да изтеглят товара от катастрофата между двата камиона вчера

В 15,55 ч на 14.12.2021 г. движението на МПС в участъка бе възобновено и в двете посоки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе