Днес стартира акция на пътна полиция за предстоящите празници

От 23.12.2021 г. до 2.01.2022 г. в област Търговище, както и в цялата страна, ще се проведе специализирана полицейска операция за осигуряване на сигурно и безпроблемно пътуване по коледните и новогодишни празници, когато  логично се очаква по-голям интензитет на движението на МПС. Целта на превантивната полицейска акция е ограничаване предпоставките за пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата по време на засиления по зимните християнски празници пътникопоток. В превантивната акция за безопасност на пътя освен служители на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция ще се включат и максимален брой униформени служители от районните управления в състава й, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

Засилено полицейско присъствие ще има на изходите на градовете в областта и по основните пътни артерии в нея, като екипите ще следят да не се допуска образуването на големи колони от автомобили, а при необходимост имат готовност да регулират и подпомагат трафика на МПС. Основният акцент в осъществяваната от полицейските служители контролна дейност е превенция на управлението на МПС от водачи, употребили алкохол или шофиращи под въздействието на наркотични вещества, както и на управлението на неправоспособни водачи. Паралелно  ще се наблюдава и за водачи с рисково поведение на пътя, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други несъобразени маневри. Засилен контрол  ще се осъществява и за спазване на скоростните режими, като за целта ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта. Паралелно ще се извършват проверки и за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите, както и за невръчени електронни фишове.

От сектор „Пътна полиция“ съветват водачите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, да проявяват толерантност на пътя,  да шофират със съобразена с метеорологичните и пътни условия скорост, и им пожелават спокойни и щастливи зимни празници, важна предпоставка за което е тяхното внимателно и отговорно шофиране.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе