Четири къщи горяха в Търговище (СНИМКА)

Снимка: Facebook

Днес около 10 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в къща в кв. „Малчо Малчев“ – собственост на 88-годишен мъж от града. Своевременно към мястото на инцидента са насочени 4 екипа на РСПБЗН-Търговище, а впоследствие в борбата с огъня се включва и екип на РСПБЗН-Омуртаг. За погасяване на пожара са използвани 5 противопожарни автомобила.

Живееща в къщата 82-годишна жена е изведена от пожарникарите и откарана за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ. Жената не е пострадала.  При разчистване на отломките на  сградата е намерен трупът на собственика. При извършения първоначален оглед видими следи от насилие не са констатирани.

Огънят е унищожил пристройка в двора на къщата, която 88-годишният мъж е обитавал, и част от покривната конструкция на къщата в същия имот. Засегнати от пожара са и два съседни имота, като в единия са унищожени покриви на къщата и на стопанска постройка, а в другия – около 30 кв. м покривна конструкция , част от втория етаж, гараж и навес. Благодарение на адекватната професионална намеса на пожарникарите е предотвратено опасността огънят  да обхване и няколко намиращи се в близост постройки.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе