Общинска администрация проведе работна среща относно църковните храмове в община Попово

На 21 януари в Общинска администрация – Попово се проведе работна среща между секретаря на Общината – Христо Белчев, и ставрофорен иконом Валентин Лазаров – архиерейски наместник на Поповска духовна околия. Тя бе организирана по инициатива на Община Попово, като на нея бе обсъдена темата относно църковните храмове на територията на общината, които към момента се нуждаят от неотложни и козметични ремонтни дейности.

За целта в хода на срещата бе изработен приоритетен списък с тези храмове, за които Община Попово се ангажира да бъдат изготвени количествено-стойностни сметки. Тази информация ще бъде изпратена на Русенската света митрополия заедно с писмо с искане за отпускане на средства за извършване на неотложни и козметични ремонтни дейности. В него ще бъде включен и предварително изготвен от Община Попово списък с определените църковни храмове на територията на общината, подредени по приоритет.

Според направения списък – към настоящия момент необходимост от козметичен ремонт имат храмовете в селата Гагово, Горица и Бракница, както и параклисът в с. Светлен, а крайно нуждаещи се от цялостен ремонт и укрепване на сградите им съответно са църквите в селата Звезда и Конак.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе