Започна събирането на местните данъци за 2022 г. в Попово

От средата на месец януари започна събирането на задължения за данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци за 2022 г.

Данъкът върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъкът върху превозните средства за 2022 г. се заплащат на две равни вноски: до 30 юни – първа вноска и до 31 октомври – втора вноска. На предплатилите за цялата година до 2 май се прави отстъпка от 5 на сто.

Патентният данък за 2022 година се внася на четири равни вноски в следните срокове: първа вноска – до 31 януари; втора вноска – до 2 май; трета вноска – до 1 август и четвърта вноска – до 31 октомври.

Данъчно задължените лица, предлагащи нощувки, трябва да внасят текущо дължимия туристически данък до 15-о число на месеца, следващ този, през който са предоставени нощувките.

Плащанията могат да се направят на касите в паричния салон на Дирекция „Местни данъци и такси” в сградата на Община Попово, по банков път, на обявената на интернет страницата на Община Попово банкова сметка в Банка ДСК ЕАД, в множеството каси на ИЗИПЕЙ в страната и през интернет системата ИПЕЙ от всяка точка по света. В паричния салон на дирекцията е поставено устройство ПОС терминал, посредством което е възможно заплащане на местни данъци и такси с притежавани от лицата дебитни и кредитни карти, като при плащането не се удържат такси от лицето.

Работното време на данъчните каси е от 8:00 ч. до 16:30 ч. без прекъсване, като в паричния салон на дирекцията се съблюдава спазването на всички противоепидемични мерки.

Паралелно с плащането на текущите данъци и такси за 2022 г. всеки може да погаси задължението си за минал период, ако има такова.

Започна събирането на задължения за данък върху недвижимите имоти, превозните средства и такса битови отпадъци за 2022…

Posted by Община Попово on Friday, January 21, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе