Първо за новата 2022 година редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 27 януари в залата на Дом на културата „Димо Коларов” се състоя първото за новата 2022 г. редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете – инж. Милена Божанова и инж. Димитър Петков и представители на Общинска администрация.

Двадесет и осем общински съветници работиха по дневния ред от 14 точки. По първата от тях единодушно с 28 гласа „за” те дадоха своето съгласие за приемането на Правилник за изменение на Правилник за организацията и дейността на Общинско предприятие „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство при Община Попово”. В хода на заседанието бе гласувано и одобрено с пълно мнозинство приемане на планови документи във връзка с изпълнение на задълженията по Закона за енергийната ефективност и Закона за енергията от възобновяеми източници, както и Общинска програма за управление на отпадъците с период на действие 2021-2028 г. Общински съвет – Попово единодушно взе решение да приеме годишен план за приватизация за 2022 година, политика за участието на Община Попово в общинските публични предприятия, както и програма за управление и разпореждане с имотите – Общинска собственост.

В хода на заседанието бе дадено съгласие за предоставяне на пасища, мери и ливади – Общинска собственост, за общо и индивидуално ползване за 2022/2023 стопанска година в съответствие с условията за поддържане на земята в добро екологично и земеделско състояние. След възникналите дискусии и направените разяснения по точката, допълнително бе гласувано и одобрено договорът за наем, който сключва кметът на общината за съответните терени, да бъде за срок до 10 стопански години. С пълно мнозинство бе приета смяна на начина на трайно ползване на Общинска земеделска земя и обявяването й от публична в частна Общинска собственост и бе утвърден ценоразпис за продажба на дървесина, добита от горски територии – собственост на Община Попово.

Общински съвет – Попово подкрепи единодушно кандидатстването на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 21 „Съхраняване и развитие на местните идентичности и валоризиране на местното културно наследство на територията на МИГ-Попово“ от „Стратегията за водено от общностите местно развитие“ на МИГ-Попово. С взетото решение Община Попово ще кандидатства за финансиране на проект „Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие в памет на големия български оператор Димо Коларов – издание 2022 г.“.

В края на заседанието бяха приети Общински годишен план за младежта – 2022 г. и отчет за дейността на Общински съвет – Попово и неговите комисии за периода 01.07.2021 г. – 31.12.2021 г.

Първо за новата 2022 година редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово На 27 януари в залата на Дом на…

Posted by Община Попово on Thursday, January 27, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе