Приключи 10-дневна специализирана акция за подобряване на пътната безопасност в Търговищко

750 МПС и 872 граждани са проверени от контролните органи в област Търговище в хода на проведена от 21 до 30.01.2022 г. специализирана полицейска операция с цел подобряване на пътната безопасност. Основният фокус на превантивната акция бяха уязвимите групи участници в движението. Осъществяван бе активен контрол за спазване на правилата за движение от страна на водачите на МПС спрямо пешеходците, и най-вече – за отнемане на предимството им на пешеходни пътеки. Паралелно се следеше и за недопускане на нарушения от самите пешеходци, като акцентът бе върху пресичане от тях на необозначени за това места и внезапното им  излизане на пътното платно.

В хода на операцията екипи на „Пътна полиция са констатирали 12 нарушения, свързани с отнемане на предимство на пешеходци от водачи на МПС.

Прави впечатление броят на установените по време на акцията случаи на пресичане от страна на пешеходците на нерегламентирани места – 100. Полицейските служители са констатирали и 38 нарушения, свързани с внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно от пешеходци, и 5 – на преминаване на пешеходци при забраняващ сигнал на светофарните уредби. Общо установените нарушения на пешеходци в областта през горепосочения период от време са 143.

За констатирани от тях в хода на акцията пропуски, създаващи риск за пътната безопасност в отделни участъци на областта ни, полицейските служители са издали 8 предупреждения и сигнални писма за отстраняването им до органите, които стопанисват пътищата.

За установените от контролните органи в хода на проверките нарушения са съставени 85 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 435 глоби по фиш.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе