Започва кандидатстването за финансиране на спортните клубове в община Търговище

От 1 до 15 февруари е срокът за подаване на заявления в Община Търговище за финансово подпомагане на спортните клубове. Както досега, средствата ще се разпределят на база постижения през годината, по реда на общинска наредба.

Намеренията на кмета д-р Дарин Димитров и общинското ръководството са сумата за стимулиране на клубовете да бъде запазена, а при възможност, и увеличена спрямо 2021 г. Тогава тя възлизаше на 77 000 лв. Точният й размер за 2022 г. ще бъде определен с гласуването на общинския бюджет.

Не се очаква забавяне при превеждането на средствата към клубовете, което традиционно се случва в края на март или началото на април.

Припомняме, че 10 клуба имат договори с местната администрация за ползване под наем на общински спортни бази. Освен за дейността си, тези клубове ще продължат да получават и финансиране за поддръжка на обектите и заплащането на консумативи.

Въпреки увеличението в цените на електроенергията и газа спрямо същия период на миналата година, Общината ще продължи да подкрепя спортните клубове. Средствата за всеки от тях ще продължат да се определят индивидуално, на база разходите за поддръжка на конкретната спортна база.

Образци на необходимите заявления за кандидатстване и приложенията към тях могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/humanitarian/sports-and-youth-activities/doc

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе