Спортен клуб по борба „Олимпиец“ Търговище с медали от държавното в Стара Загора

В Стара Загора се проведе държавното първенство за момчета до 15 години. Макар и дебютанти в тази възраст, възпитаниците на СК “Олимпиец” и училището за шампиони СУ “Никола Симов” се представиха достойно. Безупречен в категория до 75кг бе Каан Демирев, който постигна три убедителни победи и се класира на финал. В решителната схватка, Каан демонстрира воля и желание за победа, и заслужено спечели златното отличие.

Трима наши представители мериха сили в категория до 85кг. След проведени четири срещи, най-добре от тях се представи Джан Ъшък достигайки до финал. Може би липсата на опит и отговорността на срещата изиграха лоша шега и Джан трябваше да се задоволи със сребърното отличие.

В същата категория, след доста тежки борби до спор за бронзовото отличие достигна Халил Садъков. В решителната схватка, търговищкия борец се наложи с туш и заслужено грабна бронза.

Добро впечатление направиха и дебютантите в тази възраст-Никифор Петров/62кг/, Ердал Алиев/52кг/, Алекс Грозданов/52/, Георги Георгиев/68кг/, Фуркан Мехмедов /57кг/, Ростислав Илиев/85кг/.

Пълен комплект медали от държавното първенство за момчета.В град Стара Загора се проведе държавното първенство за…

Posted by Спортен клуб по борба "Олимпиец" Търговище on Monday, February 7, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе