205 скоростни нарушения на товарни автомобили и автобуси са констатирани за седмица в област Търговище

През миналата седмица на територията на страната бе проведена  специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Акцията бе реализирана под егидата на „Roadpol“– Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“, като в хода й  аналогични действия се извършваха във всички страни – членки на ЕС.
Основният акцент в контролната дейност бе спазване от водачите на времето за почивки, недопускане на претоварване или превозване на по-голям брой пътници от позволеното, спазване на скоростните режими и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

По време на операцията полицейските служители са проверили по пътищата на област Търговище 328 товарни автомобили. Общият брой на установените от контролните нарушения е 258. Традиционно  най-много са  случаите на неспазване на скоростните режими от водачите им – 203. Установени са 18 случая на неизползване на обезопасителни колани от водачи или пътници в автомобилите, 6 случая – на превишаване на определените часове за шофиране, съответно 12 нарушения, свързани с нередовни документи на водача,  5 – с документите на превозното средство, 4 – с издадени документи на превозвача, и 3 случая на установени технически неизправности по автомобилите.

Значително по-малко нарушения са констатирани при проверките на автобуси. За една седмица са проверени 23 автобуса в областта. Установени са 3 случая на нарушаване на скоростните режими и по един – на неизползване на обезопасителен колан и на нередности в документите на водача.

Активният контрол от страна на служители на сектор „Пътна полиция“ и на „Охранителна полиция“ в районните управления в състава на областната дирекция за спазване правилата за движение по пътищата на областта продължава с оглед осигуряване на възможно най-добра пътна безопасност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе