Пиян 35-годишен шофьор катастрофира на пътя Търговище-Разград

Водач, управлявал МПС след употреба на алкохол и допуснал пътен инцидент, е задържан в РУ-Търговище. Това информират от полицията.

Около 01,15 ч на 18.02.2022 г. на път II-49/Tърговище-Разград/ в община Търговище, км 5+500 – между селата Давидово и Бистра, правоспособен 35-годишен водач от гр.Търговище, управлявайки лек автомобил „Рено Меган“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Търговище, на лява крива е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство, което е напуснало пътното платно вляво по посока на движението му.

Вследствие пътния инцидент на автомобила са нанесени материални щети. При извършената проверка от страна на контролния орган по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,89 промила.  Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе