Множество пожари горяха в област Търговище през уикенда

На множество сигнали за възникнали пожари вследствие запалени  и оставени без надзор сухи треви, храсти и отпадъци, са реагирали за горепосочения период от време екипи на районните служби ПБЗН в областта.

Благодарение на бързата професионална намеса на екип служители на РСПБЗН-Антоново са спасени 50 декара иглолистна гора, намираща се в близост до пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с. Глашатай, община Антоново.

По аналогичен начин е  предотвратено разрастване на пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с. Добротица, община Антоново, към намиращи се в съседство около 20 декара широколистна гора. 5 сгради, отстоящи на близко разстояние от огнището на пожар в сухи треви в землището на с. Тръстика, община Попово; други 3 сгради, намиращи се в съседство на запалени и оставени без наблюдение отпадъци и клони в землището на с. Гагово, община Попово; и 2 сгради в землището на с. Светлен/до жп спирката/, община Попово, са били спасени от огъня благодарение на адекватна реакция на екипи от огнеборци от РСПБЗН-Попово. В последния случай пожарът е бил в сухи треви и е обхванал площ от около 30 000 кв м.

Без преки материални загуби са погасени и други 12 пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви в селата Певец и Здравец в община Търговище, както и в с. Семерци, община Антоново, и в гр. Антоново; в сухи треви в близост до околовръстния път до вилна зона „Драката“ край гр. Търговище; в сухи треви и храсти в две села в община Попово – Ломци и в землището на с. Крепча/там огънят е бил обхванал около 40 000 кв м площ/; в сухи треви и листа в гробищния парк в гр. Омуртаг и до градския стадион в гр. Антоново, в метални контейнери за отпадъци в кв. „Запад 3“ на гр. Търговище и в кв. „Въбел“ на същия град, и в отпадъци в близост до мелницата на гр. Омуртаг. За периода  са ликвидиран без преки загуби и два пожара, възникнали в непочистени коминни тела  – в жилищен блок в кв. „Запад 2“ на гр. Търговище и в къща в с. Кръшно, община Търговище. Екип служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали и на сигнал за паднало вследствие на силния вятър дърво на пътното платно в землището на с. Васил Левски, което е затруднявало движението на МПС. Дървото е било своевременно нарязано и изнесено извън пътя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе