102 акта за установяване на административно нарушение са съставени по време на акция за подобряване на пътната безопасност в област Търговище

Акцентът на операцията на „Пътна полиция“, която бе проведена за времето от 25 февруари до 6 март 2022 г. на територията на областта, бе недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или наркотични вещества. Засилен бе и контролът за  върху евентуално управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи. Стриктно се следеше и за спазване на скоростните режими от водачите на МПС.

За установените по време на превантивната акция нарушения полицейските служители са съставили на съответните водачи на МПС общо 102 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането. Издадени са 29 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка/ЗППАМ/.

В хода на акцията са установени трима водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Най-високата установена при пробите стойност на алкохол е 1,94 промила. При проверките е установен и водач, шофирал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух между 0,8 и 1,2 промила. На съответните водачи са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

По време на осъществявания за горепосочения период от време активен контрол по пътищата на областта са установени и двама водачи, управлявали МПС без да притежават свидетелство за правоуправление, на които също са съставени актове за установяване на административно нарушение.

В хода на акцията бе осъществяван и контрол за спазване на скоростните режими. Най-голямото установено превишаване на максимално допустимата скорост в населени места/която е 50 км/ч/ е 119 км/ч, т. е.  превишаване с 69 км,  е измерено на 4.03.2022 г. в с. Моравица, община Антоново, с т. нар. лазерна тринога.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе