Измамиха 71-годишна жена от Търговище, „оказвала съдействие“ на полицията

Жена от гр. Търговище е била измамена по схемата „оказване съдействие на полицията за задържане на извършители на телефонни измами“, съобщават от полицията.

На 9.03.2022 г. около 14,50 ч посредством обаждане на стационарен, а впоследствие и на мобилен телефон, 71-годишна самотноживееща жена от гр. Търговище е била въведена в заблуждение.

Представил се за полицейски служител поискал от нея да помогне на негови колеги, осъществяващи в момента акция за задържане на група извършители на телефонни измами. По този начин от владението на жената са били отнети парична сума в размер на около 4000 лв. лева и около 20 броя златни накити. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на  хора, осъществили контакт с тях по телефона, и под никакъв предлог да не предоставят парични суми или ценности на непознати,  представили се за длъжностни лица.

Нито полицейските служители, нито служители на която и да е друга институция у нас не искат съдействие от гражданите по този начин и не предявяват подобни искания по телефона. При получаването на  такова обаждане е необходимо хората незабавно да потърсят  контакт със своите близки и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района им.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе