Иззеха над 100 фалшиви маркови спортни дрехи в Търговище

Над 100 артикула – спортни дрехи с логото на защитени търговски марки, предлагани за продажба без съгласието на притежателя на изключителното право, са установени по време на проведена на 10.03.2022 г. в гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления и нарушения на правата на интелектуална собственост. Това информират от полицията.

При извършена полицейска проверка в търговски обект – фирмена собственост, в гр. Търговище, са установени 52 броя артикули/спортни комплекти, тениски и рокли/ с логото на 5 известни защитени търговски марки, използвани в търговската дейност без съгласието на притежателя на изключителното право. В хода на полицейската операция при извършена проверка в друг търговски обект в града – магазин за дрехи в района на кооперативния пазар, са установени предлагани за продажба 51 артикула/тениски, спортни комплекти, клинове/ с логото на две защитени търговски марки, отново без съгласието на притежателя на изключителното право.

Артикулите са иззети по надлежния ред. По случаите са започнати две досъдебни производства по чл. 172б от Наказателния кодекс по описа на областната дирекция. По време на полицейската акция са проверени 11 граждани и 5 търговски обекта в гр. Търговище.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе