Световен ден на рециклирането в ДГ „Снежанка“ в Търговище

18 март е Световен ден на рециклирането, който се отбелязва по инициатива на Global Recycling Foundation. Координатор на инициативата в България е сдружение „БГ Бъди активен“, а дейностите са част от проекта “Партньорство за красива и чиста България” част от дългосрочната програма _Място България, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Гордеем се с участието си (няколко поредни години) в друга кампания на „БГ Бъди активен“ – Европейски ден на спорта и с вълнение си припомняме, че бяхме отличени като най-активно учебно заведение за Община Търговище в Eвpoпeйcĸия дeн нa cпopтa зa 2019 г.

Поредна година се включваме и в тази инициатива, защото е важно да възпитаме у децата ни съвестно отношение към опазване на природата, да се грижим за нашият дом – нашата планета.
На снимките са бъдещите първокласници от група “Зайчета”, които се включиха в “Работилница за претворяване на отпадъци” със следните дейности:

– Гъсеници, цветя и пъзели от кори за яйца. – Забавна игра на „Котка и мишки “ с рула от тоалетна хартия, капачки и въженца – Зайчета и пиленца от рула от тоалетна хартия и лъжички. – Подвижна игра “По вярната пътечка “
– Презентация “Пътят на отпадъците“ – Изпълнение на песен “Трите кофи“
– За чиста планета“ – дидактична игра с интерактивна играчка Bee Bot
– “От нищо-нещо“ – съвместна дейност на деца и родители

18 март е Световен ден на рециклирането, който се отбелязва по инициатива на Global Recycling Foundation. Координатор на…

Posted by ДГ "Снежанка", Търговище on Thursday, March 17, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе