52-годишен не спря на жп прелез и се блъсна в преминаващ влак

Водач на лек автомобил, не спрял на жп прелез, също е настанен в лечебно заведение в резултат от сблъсък на управлявания от него автомобил с преминаващ влак, съобщават от полицията в Търговище.

На 20.03.2022 г. около 13,52 ч на път III-5102, км 21+000 в община Търговище, правоспособен 52-годишен водач от с. Надарево, община Търговище, управлявал в посока с. Острец-с. Певец собствения си лек автомобил „Тойота Рав 4“ с търговищка регистрация. Същият не е спрял на жп прелез, сигнализиран със светофарна уредба със сигнал. забраняващ навлизането на пътни превозни средства, в резултат на което предната лява част на автомобила е била ударена от предната дясна част на правомерно движещ се влак в посока гр. Варна-гр. София.

В резултат на пътно-транспортното произшествие водачът на лекия автомобил е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище  с фрактури, без опасност за живота му.

На водача на лекия автомобил и на машиниста и помощник-машиниста на влака са взети проби по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух. Пробите са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе