Хванаха двама пияни зад волана през уикенда в Търговище

Контролните органи са установили и задържали с полицейска мярка двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол, съобщават от полицията.

В 04,55 ч  на 19.03.2022 г. е била извършена полицейска проверка до жилищен блок в кв. „Запад“ на гр. Търговище на лек автомобил „Мазда 3“ с търговищка регистрация – собственост на жена от същия град и управляван от правоспособен 54-годишен водач от същия град. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,32 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Водачът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 20.03.2022 г. в 05,26 ч на кръстовището на улиците „Стефан Караджа“ и „Никола Маринов“ в гр. Търговище е била извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 407“ с разградска регистрация – собственост на мъж от с. Чудомир, община Лозница, област Разград. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че  водачът – 31-годишен мъж, също от с. Чудомир, управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,84 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е за срок до 24 ч в РУ-Търговище.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе