Община Търговище става партньор на социалната кампания „Пази детето в интернет“

Община Търговище става партньор на социалната кампания „Пази детето в интернет“ на „Лев Инс“ АД. За това се споразумяха днес кметът д-р Дарин Димитров и екипът на кампанията, ръководен от Явор Колев, експерт по киберсигурност. На срещата присъства и началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева.

В рамките на кампанията ще бъдат проведени отворени часове по киберсигурност в училищата в общината, образователни срещи с деца, родители, учители и други. Целта е превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца в дигиталното пространство.

„В наши дни децата прекарват изключително много време в интернет. Затова приветстваме всички инициативи, които целят да изградят в най-младите ни съграждани умения за безопасно ползване на глобалната мрежа“, каза кметът.

Киберекспертът Явор Колев разясни, че в рамките на отворените часове с децата се обсъждат въпросите за онлайн тормоза, фишинг съобщенията, контактите със злонамерени лица, достъпът до неподходящо съдържание, как да ги разпознават и да се защитават от тези опасности.

Предвижда се образователните срещи в училищата да стартират в средата на месец април.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе