Община Търговище удължава с 6 месеца услугите по патронажна грижа

Община Търговище удължава с шест месеца (до средата на октомври) предоставянето услугите по проект „Патронажна грижа +“. В тази връзка кметът д-р Дарин Димитров внася в Общинския съвет докладна с искане услугите да продължат да се предоставят безплатно. Иска се и разрешение доставчик на услугата да продължи да е Центърът за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда.

В докладната на кмета е записано, че ще бъде запазен определеният за общината минимален брой на потребителите от 118 души.

Целева група по проекта са: възрастни хора в невъзможност за самообслужване; лица с увреждания; хора с ниски доходи, които живеят в лоши битови условия и са в риск от социална изолация. В рамките на до 2 часа дневно те ще получават медицински грижи, рехабилитация, психологическа подкрепа и консултиране в домовете си. Потребителите ще могат да разчитат на екипите по проекта и за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, както и на съдействие за заявяването на неотложни административни услуги.

Припомняме, че Община Търговище стартира услугата за закупуване и доставка на храна и медикаменти по собствена инициатива и със собствени средства в началото на пандемията от COVID-19. Към момента дейностите се изпълняват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Докладната на кмета ще бъде разгледана на предстоящото заседание на местния парламент на 31 март. Тя е публикувана в уебсайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings/Sesia31.03.2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе