Първо СУ“ Свети Седмочисленици“ се включи в кампанията „Деца помагат на деца“

Ученици и учители от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище активно се включиха в дарителската кампания на Министерството на образованието и науката „Деца помагат на деца“, която се осъществява със съдействието на Българския червен кръст.

Събраните хигиенни материали, раници, фенерчета, спални чували и ученически пособия са предназначени за децата от българските неделни училища в Украйна и техните семейства. Хранителните продукти ще се отправят към вече дошлите в България бежанци от Украйна.

„Виждаме как животът на милиони деца и семейства се преобърна завинаги. Част от тях са принудени да се крият в убежища, мазета, метростанции. Други избягаха от кошмара на войната, оставяйки близки хора в Украйна. Знаем, че нищо не може да върне назад изгубените животи и разбитите мечти, но вярваме, че всички заедно можем да помогнем“ – споделят доброволци от училището.

Ръководството на училище „Свети Седмочисленици“ отправя благодарност към всички, откликнали на призива за помощ – училищния парламент, доброволците и класните ръководители, който организираха кампанията, на всички ученици, учители и родители, който дариха и дадоха пример за съпричастност и хуманизъм, за да върнем  усмивките на децата и надеждите за мир на всички!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе