Началникът на РУО – Търговище откри първия училищен STEM център в Търговище (СНИМКИ)

Днес, 24.03.2022 г., официално бе открит новият STEM център в Професионалната гимназия по земеделие в Търговище. Гости на откриването бе началникът на РУО г-жа Елка Станчева, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика“ в Община Търговище г-н Косьо Костов и експерти от РУО.

„Смятам, че това е една голяма стъпка към промяна, от която през последните години училището наистина се нуждаеше. Убедена съм, че тази нова учебна среда ще предизвика интереса на учениците, ще отговори на очакванията им, ще им помогне да придобият трайни професионални умения и знания с практическа насоченост, които да са им полезни в живота“, заяви Станчева и поздрави ръководството за реализацията на проекта.

STEM центърът е разположен на първия етаж на сградата. Ремонтирани и преоборудвани са съществуващите учебни работилници за провеждане на часовете по диагностика и ремонт на трактори и автомобили, както и за часовете по растениевъдство, почвознание, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование. Преподаваното учебно съдържание ще бъде променено, чрез включване на нови интегрирани уроци и извънкласни дейности за работа с приложен софтуер. Крайната цел е да се постигне по-добра технологична учебна среда за учениците и подобряване на образователните резултати.

Откриването на STEM центъра се превърна в истински празник за учениците, които поднесоха музикален поздрав към своите учители и гости. От своя страна директорът на училището г-жа Стела Томова благодари на учителите, които са помогнали за подготовката и реализацията на проекта. Тя връчи специална грамота за изключителен принос в изграждането на центъра на Божидар Денев, ученик от XII а клас.

По Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ в област Търговище са изградени общо 5 училищни STEM центъра. През миналата година такива бяха открити в ОУ „Христо Ботев“ село Зелена морава и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово. Утре предстои да бъдат открити центрове в ПГТЛП – Попово и ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе