9 пожара горяха през уикенда в Търговище и региона

9 пожара в запалени и оставени без надзор сухи треви, храсти или отпадъци, са били погасени през уикенда от екипи на районните служби ПБЗН в област Търговище, съобщават от пожарната.

Иглолистна гора в землището на с. Априлово в община Попово е била спасена благодарение на професионалната  намеса на екип служители на РСПБЗН-Попово от пожар, възникнал в запалени в близост сухи треви и храсти. Сигналът за инцидента е получен в 16,10 ч на 27.03.2022 г. Пожарът е възникнал след село Априлово – в посока гр. Омуртаг. Час по-късно служители от същия служба са реагирали и на сигнал за пожар в сухи треви в близост до с. Дриново – в посока гр. Попово. На същата дата без преки материални загуби от служители на РСПБЗН-Попово е погасен и пожар, възникнал в сухи треви в с. Посабина.

Предишния ден екип служители на поповската пожарна са погасили пожар в сухи треви в землището на с. Медовина – до язовира. Пожарите са погасени без преки материални загуби. На същия ден техни колеги от РСПБЗН-Търговище са се отзовали за възникнал в 20,24 ч сигнал с запалени и оставени без надзор сухи треви и отпадъци в землището на с. Буйново в община Търговище. Три пожара в сухи треви са погасили през вчерашния ден и служители на РСПБЗН-Омуртаг – в гробищните паркове на с. Звездица и на с. Врани кон; и в близост до частен имот в с. Малоградец/предотвратено е разрастването на огъня към намираща се в близост сграда/.

Предишния ден друг екип служители на същата районна служба са погасили пожар в сухи треви в близост до сливова градина в с. Зелена Морава, община Омуртаг, където огънят е бил обхванал около 20 000 кв м. За периода са ликвидирани без загуби и два пожара в непочистени коминни тела в жилищен блок в кв. „Запад“ на гр. Търговище и в жилище на ул. „Църковна“ в гр. Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе