Катастрофа с две коли на входа на село Светлен, 36-годишен с близо 3 промила подкарал лек автомобил

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово/за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила/. На 28.03.2021 г. около 7,20 ч на път II-51, км 55+523 – на входа за с. Светлен откъм гр. Попово, е настъпил пътен инцидент.

Автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 36-годишен правоспособен водач от с. Захари Стояново, община Попово, движещ се в посока гр. Търговище, е навлязъл в лентата за насрещно движение. В резултат е настъпил челен сблъсък с правомерно движещ се там лек автомобил „Форд Ескорд“ с търговищка регистрация, управляван от 46-годишен правоспособен водач от с. Светлен.

Вследствие на пътния инцидент на автомобилите са нанесени материални щети. На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При проверката е установено, че водачът на лекия автомобил „Опел Астра“ е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,83 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе