Разкриха трима младежи, вандалствали в Търговище

След упорита едноседмична работа служители на РУ-Търговище са установили извършители на няколко увреждания на прозорци на частни домове в гр. Търговище, съобщават от полицията.

Деянията са извършени за времето от полунощ срещу 21.03.2022 г. до 6,30 ч на същата дата. Извършители са трима: 23-годишен мъж от с. Твърдинци, община Търговище; 18-годишен от гр. Търговище и непълнолетен младеж, също от гр. Търговище.

В различно съучастие помежду си те са увредили чрез счупване прозорци в 4 частни имота в гр. Търговище: прозорец  с двоен стъклопакет с размери 2/3 м/тип френски/- собственост на 48-годишна жена; стъклопакет от PVC дограма  – собственост на 32-годишен мъж; единично стъкло на тераса – собственост на 41-годишен мъж; и две единични стъкла на тераса – собственост на 73-годишен мъж. Гореспоменатите жилища се намират на първи етажи на различни жилищни блокове в града.

В хода на разследването е установено, че извършителите са се придвижвали с автомобил, а прозорците са чупили с хвърляне на камъни или с използване на прашки.

По случаите в РУ-Търговище са заведени заявителски материали. Образуваните преписки ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе