Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище организира няколко събития по повод 2 април – Международен ден на детската книжка

По повод 2 април – Международен ден на детската книжка Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище организира няколко събития, които се състояха в рамките на вчерашния ден.

„С книжка и рисунка“ е детско ателие, в което малките ни читатели, посетили „Детски отдел“ в библиотеката, имаха възможността да си нарисуват или оцветят картинка, свързана с приказките на Андерсен, на който е посветен и Денят на детската книжка.

Откриха така чаканата изложба „Вълшебният приказен свят на Андерсен“ с рисунки подготвени от сръчните и талантливи деца от групите „Щурче“ и „Звънче“ от ДГ № 1 „Веселушко“ – Търговище. Наши посетители вече имаха удоволствието да разгледат изложените красивите картини и да им се полюбуват. Изложбата остава подредена и през следващата седмица за всички, желаещи да я посетят.

На гости на „Детски отдел“ дойдоха децата от частна детска градина „Монтесори-Търговище“, с ръководители г-жа Димова и г-жа Йорданова. Включилите се деца се запознаха с героите и приказките на Андерсен от първо лице. Рисуваха любимите истории, играхме игри с гатанки и прочетохме една от най-обичаните приказки „Грозното патенце“. След това изгледаха една поучителна българска приказка, която впечатли децата, а именно „Мързелан и мързелана“. Колегите от „Детски отдел“ получиха красиви рисунки като подарък, изработени от малчуганите и посветени на любими моменти от книгата за Пипи дългото чорапче.

През целия ден „Детски отдел“ приканваше малките читатели с красиво подредени витрини с книги и детски рисунки на любими анимационни герои.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе