Ученици от I СУ „Св. Седмочисленици“ се срещнаха и запознаха с автора на книгата „Само 19 години“ Антон Брава

На 15 април в Отдел „Читалня за възрастни“ приветстваха учениците от IX „а“ и IX „б“ на I СУ „Св. Седмочисленици“ и техния преподавател по БЕЛ г-жа Анета Милева.

Срещата бе по повод две кампании, които стартираха на 2 април – Международен ден на детската книга. Едното е провеждането на XVII Маратон на четенето. Тази година националният Маратон на четенето е посветен на Емилия Милкова, дългогодишен член на УС на ББИА, председател на ББИА (2020-2021), дългогодишен директор на РБ „Пенчо Славейков“ – Варна и една от инициаторите за превръщане на инициативата на „Маратон на четящите хора“ в национален Маратон на четенето.

Също така, отбелязаха и XI-то издание на националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“. Инициативата е част от мисията на Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Целта на кампанията е да повиши интереса към четенето на книги сред децата и юношите.

По повод двете инициативи вчера се срещнаха и запознаха с автора на книгата „Само 19 години“ Антон Брава, литературен псевдоним на Янко Иванов. За гостите той прочете два свои разказа, които предизвикаха букет от емоции и коментари. Историите с неочакван край отключиха и много въпроси относно процеса на писанена литература, начина на издаване на книги и възможна ли е реализацията на писател в България. Получи се интересна и полезна среща, която завърши с раздаване на безплатни читателски карти за всички ученици.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе