Водач не спря на знак „STOP“ и се блъсна в полуремарке на камион в Попово

В резултат на пътен инцидент в гр. Попово, причинен от неспазено предимство, са нанесени значителни материални щети и на товарен автомобил, съобщават от полицията.

На 15.04.2022 г. в 13,45 ч в гр. Попово – на кръстовището на бул. „България“ и път II-51/Бяла-Попово-Дралфа /, 20-годишна жена от с. Кошничари, община Търговище – правоспособен водач, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф“с търговищка регистрация – собственост на неин съселянин, не е съобразила поведението си на пътя с пътен знак Б2 -“STOP/”Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“./

По този начин, управлявайки по бул. „България“ в посока околовръстния път, тя е отнела предимството на движещ се по път II-51 в посока Търговище-Бяла товарен автомобил влекач „Волво ФХ 480“ със софийска регистрация и прикачено към него полуремарке – фирмена собственост,  управляван от 48-годишен правоспособен водач от гр. Плевен.

В резултат на пътно-транспортното произшествие са причинени значителни материални щети по товарния автомобил.

На двамата водачи са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе