Няколко пожара горяха през уикенда в Търговищко

Екип служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в намиращо се на тераса на апартамент в кв. „Запад“ на гр. Търговище външно тяло на климатик.

Вероятната причина за инцидента е късо съединение.Техни колеги от РСПБЗН-Антоново са се отзовали на сигнал за възникнал пожар в покрива на фургон в гр. Антоново. Унищожена е около 1 кв м покривна конструкция. Предполагаемата причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред на твърдо гориво.

През уикенда са погасени без преки материални загуби и няколко пожара, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви в местността „Лозята“ край с. Макариополско и във вилна зона „Чокята“ в община Търговище, и в землището на с. Семерци в община Антонова/там спасена от огъня е смесена гора/; както и в запалени автомобилни гуми в района на с. Буховци, също в община Търговище.

Погасен без преки загуби е и пожар, възникнал в непочистено коминно тяло на апартамент в жилищен блок на ул. „Мара Тасева“ в гр. Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе