Дни на STEM професии и профили „Да творим в екип“ във Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ гр. Търговище

Днес (19.04.2022 г.) с открит урок във Второ средно училище „Професор Никола Маринов“ гр. Търговище бе закрито третото издание на Дни на STEM професии и профили „Да творим в екип“. Гости бяха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и експерти от управлението, както и учители от средни и професионални училища от областта.

Откритият урок се проведе в XI клас, профил „Математика и Информатика“, под ръководството на учителите по информационни технологии Венка Петрова и Йоанна Маркова на тема: „Линейни структури от данни“. Бинарният урок се осъществи едновременно в два отделни кабинета по информационни технологии с видео връзка между двете групи ученици. Учителите поставиха за задача учениците да съставят обща структура от данни на пациенти за записване на час за преглед в лечебно заведение. Изпълнявайки задачата индивидуално, учениците показаха, че системата позволява едновременно въвеждане на данни от различни компютри с цел по-бърза обработка и опериране с информация.

Това е третата поред последна открита практика, но и първата, която се проведе в присъствена учебна среда, част от кампанията на РУО Дни на STEM професии и профили „Да творим в екип“. В рамките на проявата се организираха и провеждаха открити практики с цел обмен на общи идеи между различните училища, предлагащи STEM професии и профили. Първите две инициативи – на ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово и ПГИИ „Джон Атанасов“ гр. Търговище, се проведоха в ел. среда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе